Informatie deelnemers

Meest gestelde vragen:

* Moet ik echt op schaatsen lopen? Nee, sterker nog, lijkt ons niet echt veilig. De tocht is al zwaar genoeg op je normale schoenen.

* Hoe verdien ik dat Klûnkruisje? Zorg dat je minimaal 11 van de 19 stempels hebt, nog belangrijk is, dat je er van elke kleur minimaal één hebt!

* Ik speel in een Zeulband, EN NU? Vinden wij heel leuk, langs het parcours is voldoende plek voor een mooi lieke. Er is geen schema, dus lang leve de leut!

* Ik ken het Fries volkslied nog niet, is dat erg? Welnee, niemand kent hem, maar je mag alsnog doen alsof je meezingt als je hem hoort!

* Ik ben nog geen 18 jaar, mag ik wel meedoen? Jazeker het evenement is voor iedereen, Let wel: geen 18+ = geen alcohol.

* Is er EHBO aanwezig? Jazeker, naast het podium staat een EHBO post. Herkenbaar aan de vlag van het Rode Kruis.

* Ik heb geen Klûnkaart. kan ik wel het café in? Zolang er plek is? Natuurlijk kan dat, maar koop zolang ze beschikbaar zijn altijd een kaart. Je krijgt bij 11 stempels het befaamde kruisje. Nog belangrijker is, dat je lokale goede doelen daarmee ondersteunt.

* Gaat het evenement door als het regent? Natuurlijk, een Tullepetaon is niet bang van een beetje regen, al hopen we natuurlijk op zon en sneeuw tegelijk!

* Na het ophalen van het kruisje, moet ik dan naar huis? Absoluut niet! Op de markt komen er nog artiesten, presenteren we de goede doelen van dat jaar. Maar vervolgens zijn er ook in de cafés nog genoeg dansjes te doen.

* Moet ik verkleed gaan? Jazeker! Trek je carnavalspak maar aan, en klûnen maar. Een schaats- of skipak is ook mooi natuurlijk!

* Ik ben mijn stempelkaart verloren of kwijtgeraakt, krijg ik dan een nieuwe? Zo, dat is jammer, maar ook heel vervelend. Wij registreren geen persoonsgegevens en kunnen daarom geen nieuwe kaart verstrekken. Dubbel balen; ook geen Klûnkruisje dus.

* Van al dat Klûnen krijg je best trek! Ook daar is aan gedacht. Langs het parcours vind je diverse eetkramen. Voor ieder wat lekkers!

* Moet ik met munten betalen? Nee, bij het klûnen is dat helaas nog niet het geval. Gelukkig kan je wel overal contant of met pin betalen!

* Waar haal ik mijn stempel? In elk café hangt een groot bord met "STEMPELDOOS". Haal je stempel, drink wat lekkers, en Klûn verder naar het volgende café.

* Welke route moet ik lopen? Dat mag je helemaal zelf bepalen! Wij adviseren van voor naar achter, een stapje opzij en dan weer terug!

* Waar kan ik mijn fiets stallen? In de gratis fietsenstalling op de Markt. Open tot 22:00uur!

* Zijn er nog andere voorbereidingen nodig? Op de zondag eerst lekker uitslapen, worstenbroodje als ontbijt, om 12:11 op de markt de stem opwarmen met het Fries volkslied, niet vergeten een schrobbelèr te drinken en de volgende dag vrij nemen is zeker ons advies. Het gaat weer een zware tocht worden natuurlijk!

* Na brons, zilver en goud, wat gaat het klûnkruisje dit jaar worden? Daar kunnen we nog niet veel over vertellen, maar hij is in iedergeval gemaakt van Tullepetaonium door onze eigen Klûnmeesters.